POLÍGON INDUSTRIAL DEL RAMASSAR

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Les Franqueses (Vallès Oriental)


Interès: Visitar

Picnic: No

El polígon industrial el Ramassar representa el territori més al Sud-est del municipi. Hi podem accedir des de la C-251 de Granollers a Girona, just al trencall davant la fàbrica de coserves “tres Pins”, o bé des de la mateixa C-251, just abans d’entrar a la rotonda que la connecta amb al ronda (km. 1,3 i 1,5 aproximadament).

etimologia

Origen del topònim

Ramassar:
-Arreplegar el gra de les eres, collir-ne un grapat.
-Per extensió, arreplegar coses escampades amb un ramàs* (rascle) o una altra eina adequada.
Les accepcions del verb ramassar, amb la substantivació, el ramassar, podrien fer referència a la realitat de l’antiga vida camperola del municipi o bé a la configuració del terreny, tot i que no hi ha referències concretes.
Primer supòsit: el pla podria haver estat utilitzat antigament com a era per batre cereals i, desprès, ramassar-los.
Segon supòsit: essent el pla travessat per la riera de Valldarió o Valldoriolf, podria ser que, en cas de pluja, la crescuda del cabal i les aportacions dels turons de la vora deixessin aquella terra plana coberta de tota mena de brossa que, desprès, caldria ramassar.
historia

Informació històrica

El polígon comença en notable pendent fins que arriba al pla que li ha donat nom, el pla del Ramassar. Allà és on concentra la major part de les indústries, les primeres de les quals s’hi instal·len cap als anys seixanta. El seu territori marca els límits amb els termes municipals* veïns: al sud-est, la Roca, i, a l’oest, Granollers.
altres

Altres informacions

La Junta de Govern de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès va aprovar el Pla Parcial del sector U el 14 d'octubre del 2004. La necessitat d'aquest Pla Parcial urbanístic ve justificada per tal de poder donar continuïtat a la infraestructura de la xarxa viària d'aquest sector de la població com és el de completar la xarxa viària de Bellavista, tot comunicant el sector industrial, a la carretera de Cardedeu i relligar la Ronda Nord de Granollers amb el sector industrial i sector Z de Bellavista.

* La informació que es recull en aquesta fitxa és la mateixa que consta en el CD de Rastres 2003.
altres

Visions personals

Hi ha moltes botigues, els cinemes EL NORD, la bolera i Restaurants.
bibliografia

Bibliografia

Diversos Rastres. Els topònims ens apropen a la Història. (CD) (Edició 2003)

anterior tornar següent

-