BELLAVISTA

Hist˛ric GeogrÓfic Social OnomÓstic

Les Franqueses (VallŔs Oriental)


InterŔs: Mirar i passar

Picnic: No

BELLAVISTA - imatge 1
BELLAVISTA - imatge 2
BELLAVISTA - imatge 3
BELLAVISTA - imatge 4
BELLAVISTA - imatge 5

Bellavista estÓ situat a Les Franqueses del VallŔs. ╔s un barri del poble Corrˇ d'Avall, al sud del terme municipal.

etimologia

Origen del top˛nim

En aquest cas Ŕl top˛nim de Bellavista no tÚ un origen geogrÓfic, com a lloc des del qual s'observa un bon paisatge. De fet deriva d'un cognom (origen, per tant, onomÓtic). Aquestes terres, abans de comenšar a urbanitzar-se, eren d' una familia que es deia Bellavista de cognom i d'aquÝ ve el nom d'aquest barri.
No obstant, tothom es pensa que aquest top˛nim estÓ relacionat amb les bones vistes que hi ha de la zona des del turonet on estÓ situat el barri.
historia

Informaciˇ hist˛rica

A partir dels anys 60 es va comenšar a edificar el barri. Al comenšament no hi havia aigua a les cases, ni llum als carrers, ni voreres, etc. Les cases eren molt senzilles i no hi havia col.legis ni gaire establiments.
La majoria dels primers habitants eren obrers immigrants provinent del sud d'Espanya i en aquella Ŕpoca tenien moltes dificultats.Hi havia famÝlies que ho passaven malament. Majoritariament era gent humil per˛ amb un cor molt net.
altres

Altres informacions

Aquests darrers anys el barri ha canviat molt. S'ha acabat d'urbanitzar totalment i la qualitat de vida ha augmentat molt. Ara disposem de bons equipaments i serveis i els ve´ns poden trobar all˛ que necessiten.
EQUIPAMENTS I SERVEIS:
Centre de joves,escola d'adults,un institut(IES Lauro), una escola de PrimÓria( C.E.I.P Joan Camps i Girˇ), una estaciˇ de R.E.N.F.E, farmÓcia, Casal d'avis, Associaciˇ de VŰns, Zona esportiva municipal,Centre Cultural i Biblioteca.

altres

Visions personals

Creiem que podem estar orgullosos dels canvis efectuats al barri. Ara estÓ millor comunicat amb la Ronda Nord i l'estaciˇ de trens i hi ha mÚs equipaments, encara que les coses encara podrien anar una mica millor...
Bellavista Ús un barri bastant tranquil i no solen passar moltes coses dolentes. Bellavista ens agrada i estem molt contents!!!!!!
bibliografia

Bibliografia

Ajuntament de les Franqueses del VallŔs Les Franqueses del VallŔs. Entorn verd, qualitat de vida Ajuntament (Les Franqueses del VallŔs, 1998)
Diversos autors Gran geografia comarcal de Catalunya. V allŔs i Maresme Fundaciˇ EnciclopŔdia Catalana (Barcelona, 1982)

anterior tornar segŘent

-