CAN RIEMBAU

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Les Franqueses (Vallès Oriental)


Interès: Visitar

Picnic: No

CAN RIEMBAU - imatge 1
CAN RIEMBAU - imatge 2
CAN RIEMBAU - imatge 3
CAN RIEMBAU - imatge 4

Desde la carretera de Llerona a l'Ametlla, després de passar el riu Congost,girem el quart camí a la dreta (a uns 500m del riu).Està enmig del Pla de Llerona.

etimologia

Origen del topònim

Riembau/Riambau:Trobem aquest nom amb dues formes diferents:
Riambau:Segons l'Enciclopèdia Catalana, un cognom,d'un filòsof Francesc RIAMBAU,i també RIAMBAU DE REHARA, monjo de Marsella.
Segons el diccionari d'en Joan Coromines:CEMENTIRI, no deu ser apelatiu sinó malentès del nom propi d'un indret on hi havia un fossar.
historia

Informació històrica

Des del segle XV la masia can RIAMBAU sabem que ja existia.
Està formada per un conjunt d'edificacions de planta poligonal i estructura complexa.Aquesta estructura és el resultat d'ampliacions fetes en diferents èpoques.Hi ha un edifici principal,peró també hi ha edificacions dedicades a l'explotació agrícola i a la vivenda dels masovers.Entre l'edifici principal i la masoveria hi ha una pèrgola.L'entrada de la casa és una portalada del mig punt.Al costat de la casa també hi ha una capella construïda el segle XVIII.Actualment la masia s'utilitza com a segona residencia.
altres

Altres informacions

La casa està voltada de camps de conreu.
altres

Visions personals

La casa des de fora,és prou interessant, peró si entres a dins,a la part dels propietaris, és molt rústica i maca.
Segons l'amo actual de la casa, a l'epoca d'en FRANCO, ell va estar-hi uns quans dies allà amagat.
bibliografia

Bibliografia

Coromines , Joan Diccionari Etimológic i Complementari de la Llengua Catalana Curial Edicions Catalanes (Barcelona, 1996)
Carreras Martí, Joan -Director- Gran Enciclopèdia Catalana, vol.12 Enciclopèdia Catalana S.A. (Barcelona, 1978)
Cuspinera,Lluís i Clusellas, Carme Patrimoni Arquitectónic de les Franqueses Patronat Municipal de Cultura (Les Franqueses, Abril 2002)
Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Les Franqueses Les Franqueses del Vallès Edicions Gargot, S.L (Les Franqueses, 1998)

anterior tornar següent

-